Kontakt

  O nama

  Ne davimo Beograd okuplja organizacije i pojedince zainteresovane za urbane i kulturne politike, održivi razvoj grada, pravično korišćenje zajedničkih resursa i uključivanje građana u razvoj svog okruženja.
  Mi smo grupa ljudi različitih profila, zanimanja i uverenja, okupljenih oko zajedničkog cilja: da se zaustavi degradacija i pljačkanje Beograda u ime megalomanskih urbanističkih i arhitektonskih projekata, pre svega Beograda na vodi.

  Odlučni smo da se borimo protiv oduzimanja delova našeg grada radi privatnih interesa netransparentnih aktera, za čije ćemo račune opet mi, građani ove države, izdavajati ogromne sume novca. Ne pristajemo na konstantno ignorisanje glasa i nipodaštavanje mišljenja građana zbog interesa pojedinaca i mutnih dilova investitora i političara u kojima, na kraju, javno dobro i javna sredstva uvek završe kao kolateralna šteta.

  Ovaj grad je naš dom. Odgovorni smo za svaki njegov deo, proces i problem; za sadašnjost i ono što ćemo ostaviti za budućnost. Pozivamo sve zainteresovane da nam se priključe i pomognu nam u ostvarenju naših ciljeva.

  Inicijativa se finansira dobrovoljnim prilozima učesnika, kao i pojedinaca i organizacija koje podržavaju naše delovanje, ideje i ciljeve.